Nosive konstrukcije

BETONSKE KONSTRUKCIJE ZA FOTONAPONSKE SUSTAVE NA RAVNIM KROVOVIMA

Sun Ballast je inovatinvo betonsko konstrukcijsko rješenje za montažu fotonaponskih modula na ravnim krovovima. Inovativan, učinkovit i modularan pristup potpuna je alternativna tradicionalnim sustavima izradenim od aluminija. Lako se može prilagoditi panelima bilo koje veličine te skraćuje vrijeme instalacije do 70% u usporedbi s tradicionalnim rješenjima. Modularan je u smislu podešavanja kuta (5- 30°) I u smislu postizanja dodatne težine za potrebe balasta (jednostavno dodavanja identičnog nosača). Sun Ballast koncept se sastoji od niza posebno oblikovanih betonskih blokova s integriranim točkama pričvršćivanja. Ovi blokovi se lako mogu postaviti na krov I prilagoditi željenoj veličini panela. Dodatna aluminijska konstrukcija nije potrebna jer cjelina odmah ima odgovarajući balast i uporišta prema lokalnoj jačini vjetra. Sustavi su standardno dostupni u pet različitih kutova nagiba izmedu 5° i 30° i prikladni su za sve vrste krovnih konfiguracija.

Najsvestranije rješenje za montažu panela na malom prostoru i “nezahvalnim” krovovima. lzrazita fleksibilnost montaže i širok raspon nagiba.

Rješenje za veće sustave kada se moraju poštivati krovna opterećenja. Konfiguracija balasta poveznog sustava stvara visoku otpornost na vjetar.

Ima li vaš objekt lošu orijentaciju ili jednostavno želite instalirati maximalan broj panela na krovu? Sustav istok-zapad rješava problem manjka slobodnih površina.

U slučajevima kada na krovu ima malo prostora, sustav jedara omogućuje instaliranje fotonaponskog sustava čak i na najmanjim površinama.