Nosive konstrukcije

BETONSKE KONSTRUKCIJE ZA FOTONAPONSKE SUSTAVE NA RAVNIM KROVOVIMA

Sun Ballast je inovatinvo betonsko konstrukcijsko rješenje za montažu fotonaponskih modula na ravnim krovovima. Inovativan, učinkovit i modularan pristup potpuna je alternativna tradicionalnim sustavima izradenim od aluminija. Lako se može prilagoditi panelima bilo koje veličine te skraćuje vrijeme instalacije do 70% u usporedbi s tradicionalnim rješenjima. Modularan je u smislu podešavanja kuta (5- 30°) I u smislu postizanja dodatne težine za potrebe balasta (jednostavno dodavanja identičnog nosača). Sun Ballast koncept se sastoji od niza posebno oblikovanih betonskih blokova s integriranim točkama pričvršćivanja. Ovi blokovi se lako mogu postaviti na krov I prilagoditi željenoj veličini panela. Dodatna aluminijska konstrukcija nije potrebna jer cjelina odmah ima odgovarajući balast i uporišta prema lokalnoj jačini vjetra. Sustavi su standardno dostupni u pet različitih kutova nagiba izmedu 5° i 30° i prikladni su za sve vrste krovnih konfiguracija.

STANDARDNI SISTEM

Najsvestranije rješenje za montažu panela na malom prostoru i “nezahvalnim” krovovima. lzrazita fleksibilnost montaže i širok raspon nagiba.

POVEZNI SISTEM

Rješenje za veće sustave kada se moraju poštivati krovna opterećenja. Konfiguracija balasta poveznog sustava stvara visoku otpornost na vjetar.

SISTEM ISTOK-ZAPAD

Ima li vaš objekt lošu orijentaciju ili jednostavno želite instalirati maximalan broj panela na krovu? Sustav istok-zapad rješava problem manjka slobodnih površina.

SISTEM JEDRA

U slučajevima kada na krovu ima malo prostora, sustav jedara omogućuje instaliranje fotonaponskog sustava čak i na najmanjim površinama.