ESCO MODELI I FINANCIRANJE

ESCO je skraćenica od naziva „Energy servicecompany“ te predstavlja inteligentan koncept rješenja u području energetske učinkovitosti s ciljem osiguranja nižih troškova za energiju i održavanje. Navedeni ciljevi se postižu kroz ugradnju nove opreme i optimizaciju postojećih energetskih sustava. Osnovni uvjet ESCO projekta je veća postojeća potrošnja energije zbog čega se ESCO projekti izvode na postojećim objektima (rekonstrukcija, sanacija, zamjena ili modernizacija) što omogućava uspoređivanje sadašnje i buduće potrošnje energije. ESCO projekti se financiraju iz ostvarenih ušteda. Takve investicijese razlikuju od svake druge klasične investicije po potrebnim sredstvima za investiranje koja se već nalaze u postojećem budžetu poduzeća, a najčešće je to stavka troškova električne energije.

SOLAR PROJEKT d.o.o. nudi izrade studija energetske učinkovitosti za potrebe primjene ESCO modela na području javne rasvjete, industrije,turističkih sadržaja i zgradarstva.Također, možemo biti Vaša poveznica sa investitorima koju su spremni financirati i izvršiti provedbu ESCO modela na Vašem projektu.

Ukoliko imate visoke račune za električnu energiju kontaktirajte nas bez obaveza kako bismo Vam na vašem konkretnom primjeru objasnili što možemo učiniti za Vas.